Pingsthelgen i Malmö

Jag har haft en underbar helg i Malmö... Först så tog vi tåget ner till Malmö tillsammans med 4 andra vänner. Vi hade siktet inställt på Eagles konsert på kvällen. Vi startade med att slänga i oss ett par goa öl på vägen ner. Vi hade bokat rum på hotell Ibis. . Det har varit många frågetecken om detta hotell. Allt från kyckling i baren som blev en lasangne som efter den blivit bränd blev en liten ynklig sketen paj som man kan köpa i disken på affären... Enda som var bra var väl att den var gratis. Dom hade som tur var inte mage att ta betalt av oss för detta fiasko... 

Rummen saknade:

1 lås på toaletten... 
2 kylskåp på rummet... (sophinken full med öl med ett duschmunstycke nerstucket i spannen... (fungerar faktiskt så länge kallvattnet får strila lite grann....)
3 Andra dagen kom vi inte in på rummet eftersom korten till dörrarna inte fungerade... Suck!!! (Ner till receptionen sura som faan... )
4 Taxichafförerna försökte blåsa folk på pengar. Man fick hålla på och pruta och jävlas hela tiden med dessa "chaufförer". Det kändes som om man var på semester någon annanstans...

Konserten var helt enorm. Det var ett sju tusans drag på arenan. 15000 åskådare. Det var ca 5000 danskar som hade åkt in i Sverige för att se konserten också. Slutligen fick jag tyvärr en svår huvudvärk så jag var tvungen att ge upp strax före sista låten "desperado". Jag kunde inte göra något annat än att hålla en kudde på varje sida av huvudet och önska att skallen skulle hålla för trycket...

I lördags tog vi tåget över Öresundsbron och hamnade i Köpenhamn. Vi hade kanonväder. Vi hittade en uteservering som låg bra till och beställde in en stor stark var. 50 Dkr = ca 71-72 SEK. Det blev INTE många kan jag lova. Det tog inte lång stund innan jag kände att magen började jävlas med mig. Det byggdes upp ett tryck som jag inte kunde ignorera. 
Till slut så tog vi oss tillbaka över bron och skulle ha en "redig köttbit med en vanlig potatis... " 

Vi gick iväg till en restaurang som vi blivit rekommenderade som var kända för sin goda mat... Där har du ett ställe vi kan rekommendera. Vi beställde in plankstek som smakade helt underbart. Tyvärr hade jag inte möjlighet att göra den rättvisa eftersom jag var spy färdig. 
Mycket riktigt så var jag tvungen att spy som en kalv när jag kom in på rummet igen. Jag hade inte ens druckit mycket eftersom jag kända att det var på gång något konstigt.  Så återigen var jag tvungen att lägga mig ungefär samtidigt som ungarna en vardag kväll... Suck... 

I morse tog jag en stadig frukost och sedan väntade tåget hem. Vi åkte en lång omväg eftersom tåget gick från Malmö till Göteborg... Sedan tillbaka med Kust-till-kust tågen genom Borås och hemåt... Tog i alla fall totalt nästan över 6 timmar hem... Tur vi hade bokat 1 klass... 
Det var en lång men trevlig resa... Mer kommer i morgon... Kram
 Varit i Gislaved och shoppat!!!

Idag skulle jag åka till Gislaved och inhandla lite kläder att ha i helgen, när vi ska till Malmö! Vi ska åka till Eagles konserten och jag har verkligen ingenting att ha på mig. 
Jag trodde i min enfald att jag skulle köpa något till mig själv, men det enda som hände var att flera tusen kronor försvann till mina små barn. Avslutningskläder till skolan. 94:an blev så glad eftersom hon fick lite nya underkläder också. Hon behövde dom verkligen.  99:ans kläder ser ju i dagsläget ut som om han inte hade något annat att göra än att klättra i träd mm. Hål på alla byxor.
Det bästa av allt är att han faktiskt har ett härligt liv. Han gör allt det där som grabbar i 10 års åldern ska hålla på med. Skateboard, trädklättring, healies, cykelkonster mm... Det är inte konstigt att han har slitna kläder... 
Kramar till ALLA mina barn. Det bästa i livet...

Potatisarna anfaller!!! Urk!

Jaha. Nu är det bekräftat att jag är helt värdelös. Hur kan man missa en sådan stor händelse i kylskåpet i förrädet. Tur den var ihop trängd bakom en massa burkar och skit, annars hade jag fått panik.... Dåligt samvete också kan jag lova. Kolla potatisen och håll med... : PSå det kan gå när man inte kollar vad som finns i bakgrunden i kylen som man inte använder i vanliga fall (bör tilläggas, eller???)

Kattskål!

Idag har jag börjat göra lite förberedelser inför våran lilla Machos hemkomst. Jag var på fyndlagret och kunde inte låta bli att köpa ett matskål till honom. Sen köpte jag en liten fleece pläd också sör att riktigt skämma bort honom...
Så roligt det ska bli...

Forntidsbyn

Idag har min son en utflykt som står på schemat. Alla 3:or ska åka till forntidsbyn och få uppleva hur det var förr. Dom kommer att få smaka mat från den tiden och även prova på att tillverka bland annat pilspetsar. Han vill att jag skulle åka med honom , men tyvärr så kunde jag inte det. Vi har en container lastning idag och vi är inte riktigt klara med alla produkter. Men jag tror att 99:an kommer att tycka att det är väldigt spännande ändå. Jag ser fram mot när han kommer hem och berättar om hur det var.  

Häftig kväll!

Idag har 99:an och 95:an fått var sin ny cykel att ha. Gubben min och en vän var iväg och köpte dom i Jönköping. Dom blev så himla lyckliga barnen och det var härligt att se att man kan glädja de små liven.

Det verkar inte vara ofta som man lyckas med det numera tycker jag... Va faan... Jag verkar inte kunna glädja NÅGON numera. Jag är bara en gammal tråkig kärringjävel som är besvärlig för de flesta... Jag är i alla fall glad över att cyklarna är inhandlade och provade med leenden på läpparne...

Måste bara visa 95:ans härliga färg också!!!

Hon tog den häftigaste röda hon kunde hitta...

Ny tonad o vacker


87:an är ny tonad!!!

Ja då har det hänt som INGEN trodde skulle kunna hända. Jag har pysslat och hjälpt 87:an med att lägga in en toning i håret. Ni som känner mig vet att det nästan är en omöjlighet eftersom jag tål ALLT utom hår... Jag hatar att hålla på med hår. Det har alltid varit på det viset. 

När barnen var små så satte jag aldrig in extra krafter i mina konstverk med tofsar i håret på barnen o så... Jag kammade ihop en tofs och sen i med ett gummiband för att sedan vara nöjd med resultatet... 
Jag har inga som helst skrupler med att torka spya och skit... Bara jag slipper hålla på med människohår... Det är en rätt konstig fobi som jag inte har en aning om var den kommer ifrån.
När jag hade fått mina cellgifter började jag tappa håret. Då blev jag nästan äcklad så jag spydde, när jag stod i duschen och kände hur hår strån följde med vattnet från huvudet och ner över kroppen. Då fattade jag ett beslut och bad "gubben min" ta bort eländet med klippmaskinen.

Men som sagt idag har jag gjort ett undantag och det blev jättebra... 

Kan inte låta bli att lägga in honom 8 månader gammal!!!

88

Hugo undrar hur han ska bära sig åt för att komma närmare...

När man är kompisar!!!Jag har skrattat så tårarna har runnit eftersom jag har bevittnat en desperat hunds försök till att förstå hur man kan komma åt en liten ökenråtta i ett akvarium... Titta och njutEn valps desperata önskan...En tunn glasskiva mellan en mumsbit!!!

Liten Chanel!

Nu har lilla kattungen Chanel hittat hem till oss. En alldeles bedårande liten myspys som är grå spräcklig som en liten tiger. Jättesöt och go.
Jennifer har haft henne hemma nu i 2 dagar och håller på att få henne att känna sig lugn och trygg. Det är inte lätt att våga vara i huset när man har en stooor Hugo som är väldigt intresserad av att lära känna henne också... Bild kommer att läggas ut snarast på den lilla sötnosen och Hugos desperata försök till kontakt... Snacka om skönheten och odjuret...

Nu snackade jag "bildligt" talat!!!

Tak läggarfest bland annat!

Idag har varit en helt galen dag... 

Först startade jag med att jobba heltid på företaget. "Bettan" var inte på sitt bästa humör. Jag kämpade som tusan för att få ihop dom hyllplan som jag behövde nästa vecka för att få iväg containern inom tidsramen.  Mon äldsta bror kom och hämtade takpannorna som dom hade ställt in hos oss för flera år sedan som var till taket hemma hos mor o far. 

När jag slutade åkte jag upp till mammas hus för att hjälpa till men där var det fullt ös!
Det var 4 sykon och deras barn som hade ställt upp för sin farmor/mormor... Alla hade kommit dit som en gemensam klunga för att hjälpa till. Jag tror min mor var lite chockerad över sammanslutningen av arbetet som skulle göras... Dom hade slitit i ca 4 timmar och allt det gamla hade åkt väck och ena sidan av taket hade redan fått nytt tegel när jag kom upp efter 16 när jag slutat jobba. 
Jag slängde mig upp på stegen och gick upp på taket och hjälpte till att bära takpannor. Underbart att se hur arbetet med takpannorna bara flöt på... 

När jag kände mig överflödig så åkte jag hem till 87:an och hennes pojkvän och alla andra barn som var hemma. Vi åkte och handlade och efter det så var vi och "gosade" med familjens nya lilla tillskott som föddes för ett par veckor sedan. Underbart att snooza lite på henne. 
Sedan åkte vi vidare till min brorsdotter och hennes karl och hälsade på lite snabbt... Innan jag åkte därifrån så hämnades jag lite för hennes tilltag förra helgen när jag fick merparten av hennes udda strumpor. Idag hade jag med dom tillbaka och satte fast dom på hennes vindruta och bakruta men tyvärr så upptäckte hon det ALLDELES för fort... (suck)

I kväll grillade vi lite och mina syskon kom förbi en sväng och pratade lite strunt...
Strax efter 1 i natt så ringde min svärfar och ville ha hjälp efter so han hade fått näsblod och inte kunde få stopp på det. Jag kastade mig på cykeln och hjälpte honom med det och nu har jag äntligen fått min säng inom synhåll så nu ska jag kastade in i den så fort jag har skrivit färdigt här. Jag vill tacka hela min underbara familj för den glädje som dom skänker mig varje dag... PS... Jag vet att jag oftast är en "pain in the ass"

KRAM

Glömsk så jag skäms!!!

Idag hade jag ett häftigt uppvaknande, när min bror helt plötsligt står i huset och hojtar "Hallå...? Är det någon vaken???"
Oh no, tänkte jag och försökte få upp ögonen... Öronen var ju vakna i alla fall... Dom hörde ju i galet ,tänkte jag...

Så var ju då inte fallet, utan min bror stod ju hemma hos oss på morgonkvisten och undrade om jag kunde tänka mig att hämta honom på VOLVO, eftersom han skulle lämna bilen till verkstaden. "Inga problem" svarar jag och min bror tror mig... Det är ALLTID problem hemma hos oss på morgonen...!!! Helgalet och totalkaos råder!

Så innan alla har ätit och fått med sig allt som ska med, så är kl alltså strax 8 som vanligt. Brorsan kör iväg och efter åker jag. Släpper av barnen vid skolan och åker sedan upp till jobbet för att släppa av 85:an. MEN... Där går något snett. Jag går in i mina gamla vanliga hjulspår... Av med larmet... På med kompressorn... Kolla meilen... Och så ta med en kopp kaffe ut till maskinen...
Efter EN TIMME ringer min käre bror och undrar om jag har glömt bort honom... Tro faan att jag har gjort det... "Jag kommer", tjoar jag samtidigt som jag är halvvägs ute genom dörren och i bilen... Ja ser en något trött bror som har jobbat natt först och som sedan tror att JAG inte skulle kunna glömma av honom...  Ståendes i regnet... Utan paraply...

DUMMA LILLA JAG!!!

Äntligen lite fotografier!!!

Kiljan och Fengur kommer springande mot oss när vi ska ha en mysstund med hästarna!!!Härlig katt med mycket fluff!!!

Nedsparkad postlåda.... Igen!!!

Jag visste det...
Imorse när jag svängde upp mot jobbet, så ser jag spåren efter lite "lättare" vandalism...  Blommor som lagts i en ring i rondellen.... En skylt som ligger på gräset i stället för att hänga i sin kedja som den brukar... Grannens postlåda som står till bucklad på deras stentrappa isället för på stolpen där den brukar höra hemma... Då vet man att man inte har kommit undan "nattens drägg"... Naturligtvis så finns inte vår postlåda kvar på väggen heller... Den finns ingenstans att hitta heller... Bortsparkad och gömd eller slängd någonstans...

Påskhelgen så var det skolan som var objektet för skadegörelsen...

Samtidigt som jag blir så jäkla ledsen så är jag glad att det inte har slagits sönder ännu en ruta på fabriken...

Varför gör någon så här???
Varför är det okej att förstöra andras egendom???

Man blir bara så trött på dessa meningslösa förstörelsetåg som väller fram på bygden... Det är ju vi invånare i kommunen som får stå för kostnaden... Suck!!!Telefonförsäljare!!!

Jaha!
Idag har jag fått stänga av maskinen inne i fabriken för att svara i telefonen 4 gånger på förmiddagen... JÄTTEKUL!!! När man väl springer till telefonen för att hinna svara innan dom lägger på,  så är det oftast en försäljare av något slag.
Har vårt företag en stjärna i kanten för tillfället, som får dom att ringa just nu... Det kostar oss mer att stänga av maskinen och att springa och svara än vad vi tjänar på deras erbjudanden... Så visst fa.n blir man sur till sist...

Speciellt när det ringer en gång och när man svarar är det ingen där... Men du kan ge dig tusan på att det inom kort ringer en försäljare som har kollat upp att du är hemma medans dom pratar med en annan kund/ eventuell köpare. DET tillvägagångssättet driver mig över kanten ibland...

Jag vet att det inte är försäljarnas fel. Dom jobbar på provision och vill ju arbeta effektivt... Oftast är dom jättetrevliga och har ingen aaaning om varför man blir så förbaskat trött. Dom har ju ingen aning om hur det ser ut på mitt jobb...

Tröttsamt är det i alla fall. OCH NEJ... Man kan inte ha en bärbar telefon ute i fabriken eftersom makkinerna för sånt liv...  Oftast MÅSTE vi gå ut ur fabriken...

Hagelstorm i maj månad...

VAD ÄÄÄR DET HÄR!!!

Inte sjutton ska man behöva rädda sig undan hagel i mitten på maj... Bråttom som jag hade när jag hade handlat, så kastade jag mig ut genom dörrarna på Ica för att bli alldeles dyngsur bara på  den lilla biten bort till bilen. Usch, vilket grymt skämt...
Man kan ju inte ligga och sola ena veckan och få hagelkorn i skallen nästa... 
Vad är det för rim och reson i det...

 Va???

Dags att tänka om, tror jag!!!

Okej... Mat är gott. Rätt tillagad är den dessutom även min värsta fiende. Fastän magen säger ifrån att det är bra, så... Är den ju så god... Bara lite till...
Jag MÅSTE ta mig i kragen och göra något åt min "svaga" punkt. Jag borde börja med att röra på mig mer... Men när?... Hur???...

Giv mig styrka att stå emot allt det goda på en tallrik...  Det handlar inte om mycket som jag vill tappa, men det är kilon som sitter på min kropp. Jag känner själv att jag inte trivs med dom.

Samtidigt så önskar jag att jag hade mer tid på mig varje dag när jag är hemma. Varför ska så mycket tid gå åt till det vardagliga... Jag är ju slut innan jag har hunnit ta på mig några träningsskor överhuvudtaget...  Jag vet att det är många som tycker... "Men det är väl bara till att... " ... Ja, jag vet... Men jag har för få timmar på dygnet... Jag vill ha mer tid.

Men nu SKA jag kämpa och tappa dom där jädra kilona lagom till bikini premiären...
Kram

Strumpväskan!!!

Som jag skrev i mitt sista inlägg så var jag lite lagom salongsberusad i lördagskväll. Jag hamnade bland annat hos min kära brorsdotter som tog min cykel som gisslan i sitt garage. Det var ett mycket klokt drageftersom jag inte var i något som helst skick att cykla. Tur att vänner säger ifrån när man håller på att ta fel beslut i alkoholens tecken...

Men vad sista inlägget inte tog upp var dagen efter ... m.a.o. när dom kom skrattande igår f.m. med min cykel.
När vi hade stått där i hallen på kvällen hade min kära brorsdotter tagit min väska mitt framför ögonon och stoppat den full med "udda strumpor"... Reagerade jag... Nej... Hon gjorde det så öppet att jag inte ens tänkte på vad hon gjorde. Så när hon kom hem på förmiddagen och bad mig titta i väskan, så vek hon sig dubbel av skratt när hon studerade min min när jag fick syn på innehållet i väskan. Hon skrattade så hon tjöt... Ska jag vara ärlig så hade jag svårt att hålla mig för skratt resten av dagen också... Bara tanken på tilltaget roade mig grymt... Hehehe...
Fram för mer humor och hyss....

Umgåtts med dotra min!!!

Ja... Idag har varit händelserikt. Jag har sysslat med lite ideellt arbete och  sedan har jag och 85:an njutit av litet vin och gott sällskap. Vi har cyklat runt till nära och kära och tagit med oss lite vin till vederbörande... 
Just nu har jag blivit av med min cykel... (står inne i garaget hos min brorsdotter)... Det var nog bäst så... Jag blev upp plockad av min käre man en bit hemmifrån eftersom jag inte var betrodd med att cykla mer i kväll... Jag förstår dom... Jag har ingenting på en cykel att göra i kväll... god Natt...

Ideellt arbete!

Idag har jag hjälpt till med att stå i kiosken (läs träboden) uppe på idrottsplatsen här på orten. Det var damlaget som spelade match mot Trollhättan. 
Trollhättan var favorittippade men jädrar vad dom fick spö idag. Ortens tjejer klådde dom med 5-1. Vädret var så kallt och det blåste halv storm men jag hade inga problem med det. Jag stod ju inne i en bod med 3 sidor och hade världens bästa utsikt över fotbollsplan... 
Domaren bjöds på kaffe innan matchen och det var också en jätte trevlig prick. Humorist med dålig kondition... (hans ord, inte mina)... I vilket fall som helst... Heja Tranemos damlag!!!

Fredag igen!

Jag har konstaterat att den här veckan har bara sprungit förbi.Ungarna har varit sjuka och hemma ett par dagar men dom klarar sig ju själva nu för tiden. Man behöver ju inte vara hemma om det inte är så att dom har något speciellt som t.ex. magsjuka eller något annat som gör dom "små" igen... Vill dom att jag är hemma ,så är det klart att man lyssnar och ställer upp.
95:an har släpat med sig sina ridkläder eftersom hon ska åka med ett par kompisar hem och rida idag. Så hon ska väl hämtas senare ikväll. "gubben min" skulle väl ha någon sorts jour på sitt jobb och 85:an kände för att klämma lite vitt vin med sin mamma idag... :-)
Så... Vi får väl se hur dagen slutar...


Distans till livet!!!

Nu har jag varit iväg ett par timmar och jobbat på ett gruppboende. Man blir så glad när man kan hjälpa någon annan. vardagliga bestyr som andra tar för givna. Jag blir glad när man ser in i deras ögon att dom är tacksamma för den hjälp och det stöd dom får. 
Många som har ett handikappat barn eller annan närstående med ett lättare förståndshandikapp känner att dom sviker individen när dom ordnar ett eget boende åt dom. Man kan inte orka hur mycket som helst. När man går efter ett rullande schema så kan man gå ifrån och sedan komma tillbaka med nya krafter. 
Släpper man inte taget och tar emot hjälp så är det lätt att bränna ut sig!!!
Jag är glad att jag får chansen att komma dessa människor inpå livet. Dom har så mycket att ge...

Vi har våra duster... Kolla han räcker ut tungan åt fotografen... Hehe


Inhopp igen!

Har precis fått några extratimmar idag inom vården. Visserligen bara ca 4 men det är ändå ett steg närmare en egen häst... (Hehe... Gnägg). Dessutom ska vi gå igenom sommarschemat lite grann... Jag har ju satt upp mig på att jobba lite extra. Det är så mysigt att gå till en plats där det är lugnt och skönt, man får den där känslan av att vara behövd igen...

Sista minuten... Igen!

Jag fattar inte varför det ska vara så svårt att få ut 4 barn genom dörren före 8 på morgonen  när skolan ringer in 8.10? I och för sig jobbar ju den ena eftersom hon är över 20, men hon blir ju lika irriterad som jag på de mindre barnen... Varför går ALLT i "slow motion".
Kan 99:ans påhitt ha med saken att göra idag kanske...
"Mamma, idag ska jag ha helsvarta kläder på musikalen!"... "What!???)" han som har vuxit som en "reastör" ändå utan färgtvång... Eftersom han både åker skateboard och healys. (Felstavat... Jag vet) men i alla fall... Han har börjat ha kris på hela kläder i rätt storlek. Han är grabb helt enkelt.

Jag MÅSTE alltså ta mig in till stan och handla kläder till honom och JAG VILL INTE!!!
Det är när man står där i affären och tittar sig omkring som man kommer på allt annat som dom behöver och då snackar jag inte bara om 99:an. Jag har ju fler barn som har vuxit på sistone...

Men i alla fall. Idag har jag satt en tidsgräns när bilen går i morgon... 7.45 ska bilen rulla ut från garageinfarten. Jag vet att det kommer att svida men den som inte är med i bilen, har ändå en möjlighet att hinna i tid på sina egna ben... (Jag njuter faktiskt lite av tanken) .

Lektion #1 i paddocken!!!

Idag har vi varit i paddocken och provat på att använda dom hjälper om behövs när man rider en islandshäst. Man ska ju tydligen inte använda skänklar på den rasen, utan då ska man använda tyngdkraft och så... Eftersom det var första gången som jag red barbacka så kände jag mig VÄLDIGT ostadig i kroppen. 
Man kan säga att jag har upptäckt en hel del nya muskler som finns i mina ben. 

Vi red efter en bana med serpentinridning, halt och igångsättning,kaffekoppen,  ryggning och "hela jorden snurrar"... Där gled jag av hästen med en elegans som heter duga... Det var bara att börja om från början och hoppas att rumpan inte skulle glida ner från hästryggen....Kul med när vi var klara så strechade vi ordentligt och länge... Jag hoppas verkligen att det hjälper, annars kan jag nog inte gå i morgon...  
Det är så mysigt att känna och se hur hästen börjar ge tecken på tillit och framför allt hur den slappnar av när man ryktar och pysslar om den... 
Jag tycker att hästägaren är en underbar människa, som ger mig möjligheten att känna närheten och tillgivenheten hos en häst med mycket egna känslor och ryck... Han har gett mig MÅNGA goda skratt... 
Jag hoppas att det blir mÅNGA mer...  

Äntligen nya byxor

Det finns dagar när man betalar för barnens kläder, och känner sig glad över det. Min 94:a har haft en liten egen stil ett tag, men nu kanske det kan rätta sig till. Jag kastade mig ut genom dörrarna på jobbet för att låta mitt VISA kort göra en insats idag... 1 par vanliga jeans och en vit tröja... Snyggt...

Nu vet jag dessutom att jag kan ta hand om hennes jeans som hon bär idag på ett "eget" sätt... Soptunnan nästa... (hehe)

Macho (född 19 april!!!)Vad döper man ett kattunge till, som man inte ens visste att man skulle skaffa. ? Första tanken som klev över hjärntröskeln på mig var "Vad Macho du är"!!!  Bara 2 veckor gammal tog han för sig av livet, direkt från start.  Macho kan bli en riktig liten boss ...  Han grep tag om mig direkt med sina ynkliga pip.
Kattmamman bara blängde på mig. Hon verkade vilja försvara sina små hjärtan med näbbar och klor.
Jag la ner han försiktigt i lådan bevid mamman. Hn tog sats och plöjde sig fram genom syskonskaran för att hitta sin spene och när han gjorde  det så la han sig längs med kattmammans mage så han skymde maten för alla andra kattungar... Det bekom han inte det minsta... Han bara njöt av livet... Hans syskon pep i högan sky och han såg helt frågande ut när vi flyttade han från "bardisken" (fniss)

Välkommen till min nya blogg!

Nu har jag bestämt mig för att hälsa er alla välkomna till min värld... Jag kommer att skriva om: ... Barnen... Gubben..  Katten Macho... Hunden Hugo.... Ökenråttan Bilbo... Islandshästen Kiljan... Jobbet... Relationer med vänner... mm...mm...
Så häng med på min resa genom livet...

RSS 2.0